FOX TVE issue

I recently lost FOX on Xfinitiy TVE.

I did the normal loading the dvr page via https and unchecking/checking the Local Networks box.

Not sure if it's the problem, but if I load https://fox.com/live in a private Chrome window (on a separate pc, same lan), I see that there's a "Sign in with provider" button that almost instantly disappears and changes into an unclickable "Preview Pass". The video starts playing fine though.

There's a banner that also goes away that says "Enjoy your preview pass for the next 59:00 minutes" and is on a countdown. If I mouseover the banner, it appends "Sign in to unlock all episodes"



Signing in works fine. channels-dvr.log shows:

11:22:23.726570 [TVE] action=wait_for_interstitial timeout=12s
11:22:24.843697 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://api.auth.adobe.com/api/v1/authenticate
11:22:24.899054 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://sp.auth.adobe.com/api/v1/authenticate
11:22:25.054207 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://oauth.xfinity.com/oauth/authorize
11:22:25.395850 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://login.xfinity.com/login
11:22:28.016450 [TVE] action=error_response type=Image error=net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED url=https://match.rundsp.com/match.gif
11:22:31.427236 [TVE] action=page_ready
11:22:31.427334 [TVE] action=wait_for_interstitial done=true reason=page_ready
11:22:32.034522 [TVE] action=fill_form u=redacted
11:22:32.041524 [TVE] action=tvejs msg="xfinityLogin: wait"
11:22:32.041570 [TVE] action=retry_form
11:22:32.206670 [TVE] action=wait_for_auth timeout=24s
11:22:32.216175 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://login.xfinity.com/login
11:22:38.332741 [TVE] action=page_ready
11:22:38.332848 [TVE] action=retry_form step=auth_form count=1
11:22:39.182866 [TVE] action=fill_form u=redacted
11:22:39.186578 [TVE] action=tvejs msg="xfinityLogin: wait"
11:22:39.186620 [TVE] action=retry_form
11:22:39.348833 [TVE] action=wait_for_auth timeout=24s
11:22:39.359574 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://login.xfinity.com/login
11:22:45.346159 [TVE] action=page_ready
11:22:45.346267 [TVE] action=retry_form step=auth_form count=2
11:22:46.076849 [TVE] action=fill_form u=redacted
11:22:46.080606 [TVE] action=tvejs msg="xfinityLogin: wait"
11:22:46.080648 [TVE] action=retry_form
11:22:46.215697 [TVE] action=wait_for_auth timeout=24s
11:22:46.226025 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://login.xfinity.com/login
11:22:52.162002 [TVE] action=page_ready
11:22:52.162140 [TVE] action=retry_form step=auth_form count=3
11:22:52.889522 [TVE] action=fill_form u=redacted
11:22:52.893220 [TVE] action=tvejs msg="xfinityLogin: wait"
11:22:52.893256 [TVE] action=retry_form
11:22:53.063641 [TVE] action=wait_for_auth timeout=24s
11:22:53.073921 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://login.xfinity.com/login
11:22:53.284513 [TVE] action=error_response type=Image error=net::ERR_ABORTED url=https://www.google.com/pagead/1p-user-list/1023869955/ ip=142.250.80.100
11:22:58.983353 [TVE] action=page_ready
11:22:58.983454 [TVE] action=retry_form_failed
11:22:58.983483 [TVE] action=screenshot
11:22:59.174555 [TVE] action=screenshot size=200836
11:22:59.174897 [TVE] action=capture_html
11:22:59.180607 [TVE] action=capture_html size=119747
11:22:59.254264 [TVE] action=fox_station err=Cable provider authentication failed

So just before posting this, I upgraded from 2023.01.28.0211 to 2023.01.31.0414 and unchecked/rechecked the box. Fox is there now, but it's unclear to me if it's because my Preview Pass expired or of something was fixed in the new release.

@tmm1

I just realized I'm having this issue as well. I was looking thru Hulu for something to watch and noticed a show that I usually record and saw I missed 3 episodes. Checking the DVR source, 6002 is listed as FTS with no option to map it to a guide provider. I rescanned a few times and it still stays like this. I can tune in and watch what's on, but the guide just shows FTS @ 7pm, FTS @ 8pm and so on. Logs submitted.

777af20b-2f03-47b4-836c-88ab84565b72

This is Spectrum on Frontier internet. I'm using Frontier DNS, but diagnostics think I'm using Google DNS, if that makes a difference.

FTS issue can be fixed by unchecking and rechecking the TVE locals checkbox

1 Like

That did it. Thanks.

This happened to me as well. Is there a way to be notified when a channel drops off our source? If not could that be considered for a feature request?