LOCAST Issues

I am getting no SOUND on these 2 channels.

7007 Antenna TV
7017 My TV

After identifying these I decided to start checking others and then started getting the "Stream not Live" after I closed and re-opened the Channels App on my Apple TV. On my second Apple TV pointing to a second DVR it is working except for the 2 channels with no sound.

2019/10/07 07:18:22 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7007 KTLADT2
2019/10/07 07:18:29 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7007 KTLADT2
2019/10/07 07:18:31 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7008 KTLADT3
2019/10/07 07:18:35 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7009 KTLADT4
2019/10/07 07:18:38 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7010 LivWell
2019/10/07 07:18:38 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7008 KTLADT3
2019/10/07 07:18:41 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7009 KTLADT4
2019/10/07 07:18:42 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7011 LAFF
2019/10/07 07:18:44 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7010 LivWell
2019/10/07 07:18:48 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7012 KFLA
2019/10/07 07:18:49 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7011 LAFF
2019/10/07 07:19:00 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7013 TCN
2019/10/07 07:19:01 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7012 KFLA
2019/10/07 07:19:03 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7014 AMG
2019/10/07 07:19:06 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7013 TCN
2019/10/07 07:19:07 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7015 KCALDT
2019/10/07 07:19:10 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7014 AMG
2019/10/07 07:19:11 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7016 KCALDT2
2019/10/07 07:19:13 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7015 KCALDT
2019/10/07 07:19:22 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7017 KCOPDT
2019/10/07 07:19:25 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7016 KCALDT2
2019/10/07 07:19:29 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7017 KCOPDT
2019/10/07 07:19:59 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7018 KCOPDT2
2019/10/07 07:20:03 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7019 KCOPDT3
2019/10/07 07:20:06 [TNR] Opened connection to LOCAST-803 for ch7020 KCOPDT4
2019/10/07 07:20:10 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7021 KCETDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:16 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7022 KCETDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:22 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7024 KPXNDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:25 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7025 KPXNDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:28 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7027 KMEXDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:31 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7028 KMEXDT3: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:35 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7029 KMEXDT4: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:39 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7030 KTAVLD: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:42 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7031 KFTRDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:44 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7032 KFTRDT3: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:48 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7033 KFTRDT4: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:51 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7034 KFTRDT5: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:54 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7035 KVEADT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:20:58 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7037 KAZADT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:00 [TNR] Cancelling stream LOCAST-803 ch7018 after 1m0s read timeout
2019/10/07 07:21:00 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7018 KCOPDT2
2019/10/07 07:21:00 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7018 KCOPDT2
2019/10/07 07:21:02 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7037 KAZADT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:03 [TNR] Cancelling stream LOCAST-803 ch7019 after 1m0s read timeout
2019/10/07 07:21:03 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7019 KCOPDT3
2019/10/07 07:21:03 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7019 KCOPDT3
2019/10/07 07:21:05 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7038 KAZADT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:07 [TNR] Cancelling stream LOCAST-803 ch7020 after 1m0s read timeout
2019/10/07 07:21:07 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7020 KCOPDT4
2019/10/07 07:21:07 [TNR] Closed connection to LOCAST-803 for ch7020 KCOPDT4
2019/10/07 07:21:09 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7039 KDOCDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:15 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7044 KLCSDT3: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:18 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7045 KRCADT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:21 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7043 KLCSDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:21:52 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7007 KTLADT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:01 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7006 KTLADT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:04 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7005 KNBCDT2: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:08 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7003 KTTVDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:12 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7002 KNBCDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:16 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7001 KABC: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:18 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7000 KCBSDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:44 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7000 KCBSDT: Locast: Stream not live
2019/10/07 07:22:49 [ERR] Could not start stream for LOCAST-803 ch7000 KCBSDT: Locast: Stream not live

Sounds like my experience with Locast over the weekend. I'm not sure if they simply had server issues, or there was some other problem. Also, the streams that would not play in Channels, would through the Locast app. (I didn't think to try their website, though.)

I'm not sure that Locast is up to the demand of providing high-quality streams of local broadcasts, even with their large backers.

My DVR is now working again but the 2 channels with no SOUND are still without SOUND.

Can you check these channels? Are you getting sound?

7007 Antenna TV
7017 My TV

I tested this in my iMac Safari browser connected to the DVR and I get sound but it does not sync with the picture. And the 7007 picture was jumping around. The picture on 7017 was not jumping around but still audio was not in sync.

How are you adding Locast to the DVR? I don't see it in the list of available TV Everywhere sources.

Thanks

It is not a TVE Source. It is separate at the bottom. Similar as HDHomeRun Devices.

Maybe you are not on the latest pre-release.

I am on 2019.10.06.2324

Audio sync is completely off on locast.org web player for several SF channels. Seems like the feeds are bad. You can contact their support to let them know and also tell them about the interlacing problems.

The "Stream not live" may be due to locast backend problems, or maybe they have some sort of stream limit and your account got locked when you were channel surfing.

Got it working. Had to update my install, donate to Locast, redownload/update guide and stop/start server and now all good.

Thanks!!

I finally got around to opening a ticket with LOCAST and they replied within 30 minutes that they RESET those channels and I should be good. Or might have to login again. Anyway, did not need to login and they are fixed.

7007 Antenna TV
7017 My TV

Wondering whether others have observed this:

My channel sources now include OTA (via HDHomeRun Connect Duo devices), YouTube TV and I recently added Locast. My issue is related to the Locast lineup and that channels that I receive via OTA. It seems that when I added the Locast source. When I look at the Locast source in settings I can see all of the channels that I expect to see in the Locast lineup. When I look at the Channels Guide listing the Locast channels that I am also receiving in my OTA lineup are not a present. My sources are listed in the following order:

  1. YouTube TV
  2. HDHomeRun Duo
  3. HDHomeRun Duo
  4. Locast

For shits and giggles I adjusted the source priority as follows:

  1. YouTube TV
  2. Locast
  3. HDHomeRun Duo
  4. HDHomeRun Duo

After adjusting the source priority and I looked at the Channels Guide found all of the Locast channels listed in the settings/source lineup, but some of the OTA channels listed in the Settings source are excluded from the Channels Guide (i.e. channels that I via OTA and Locast).

This seems to only occur on the Apple TV app; When I look at the guide via the Channels DVR webpage on my dvr device I can see the see all channels in both the OTA and Locast sources. I have not seen this same behavior with the YouTube TV source and either OTA or Locast. Thoughts?

That is by design. And the order in the DVR is separate from the Apple TV in my case. The
Is may not be true of other clients. Because of this before LOCAST my HDHomerun OTA was last because I disabled all but 9 channels and there was no duplicates from other sources. Now with LOCAST I unplugged by HDHomerun OTA to completely remove it so there is no duplicates and I do not need to adjust all of my TV’s and DVR’s. My wife likes some of the other LOCAST channels so I do not disable any. We both now use a Favorites for the On Now section in our Apple TV’s and in the guide we use ALL with channel number order since LOCAST 5900 channels come first. We are pretty happy with this new setup. OH, we disabled 6000-6003 (I think) the NBC ABC FOX Channels that added before LOCAST was add since they are duplicates. Had to disable in every TVE Source.

Thanks for the reply. Interesting. If it is by design this feature doesn’t work with my YouTube TV Source. There are duplicate channels such as Dabl (in my OTA and YouTube TV lineups) which show up in my guide on the Apple TV app.

For the channels to "collapse" into a single guide entry, the name of the channel in the guide must be the same. Sometimes, the name of the channel from one source is different than the name in the other source, but they show the same guide information; when this happens they will not "collapse" into a single entry, and instead you'll have 2 different entries of the same guide, just with different channel numbers. That is most likely what is happening in your case.

As the other post states sometimes there is an issue like with your DABL. But is extremely easy to DISABLE the problem channel from either the HDHomeRun (OTA) "OR" from YouTube TV and then you are done.

In the early days of TVE my PS Vue Source (I think) would pick up channels that had a Pacific Feed and a Eastern. Sometime this worked well where you could watch two different shows from the different feeds. But other times you would get a error from the TVE Provider that indicates you are not in the right timezone. So, I simply disabled those problem channels (about 4) and all was good. Channels may be doing a better job in detecting this now but not positive.

Bottom line it is very easy to make this work if you spend about 30 minutes to review any problems and then you are done to enjoy going forward.

Thank you. I appreciate all of the advice and feedback.

1 Like

Has support ended for the Locast NYC subchannels of WNYW? While I can continue to see Movies! Light TV, Decades, etc on the Locast App, they are no longer showing up as available on Channels via NYC Locast. Was there a NYC rescan or something that disabled these? Or are they no longer supported by Channels?

Is that channel still available when viewing channels on locast.org for your location?

Yes at Locast.org from my Tribecca location I can see 5.2, 5.3, etc. I should note that this problem popped up about two weeks ago. I went to Locast.org and if I remember correctly those channels were no longer on their site either. But they returned last week to Locast. But then didn't return to the Channels DVR, even after I deleted Locast as a source and then reloaded. Maybe it's just my situation? I would think others would have noticed. .

We'll have to push an update to fix this. We should have a chance to do this tomorrow.

The DVR update v2020.02.24.0725 has this update. Please tap-and-hold on Check for Updates to update.