DirecTV TVE lost 60 channels due to error 0066

Initially reported in Provider - DirecTV - #56 by mjitkop but not sure if it's better to report here in Troubleshooting instead.

This problem seemed to be solved after I changed my password but it came back and I'm not the only one with this problem. See messages below.

cdvr_tve_directv_error_0066

I noticed the same thing on my install. I deleted the DirecTV setup and re-added it, and all the channels came back...

Thanks. Another thing I was very hesitant to do.
At this point, it can't get much worse, unless I lose 100 channels. :laughing:

OK, I will give it a try. I'll report back right away.

Wish me luck!

No joy. I deleted Directv and now cannot get it reinstalled.

Are you running the latest Channels DVR prerelease version?

I am.

Here we are more than 15 minutes later and all it's been doing is this:
cdvr_tve_directv_login

I don't remember it ever taking this long.
I guess as long as it's not spitting errors, I'm not touching it.

Well, as I was typing this message, it just finished a second ago.
It is reporting 160 channels, down from 188 before the issue.

I will try now to manually scan the channels that failed authentication.

To be continued...

Update: no luck with manual scans. I'm restarting a full scan now...

Update #2: no luck, still 160 channels out of 188. :cry:

cdvr_tve_directv_authentication_failed

I don't know if there is anything useful in this:

2022/02/23 23:28:44.277100 [TVE] action=auth mvpd=DTV requestor=CBS
2022/02/23 23:28:44.422852 [TVE] action=version product=HeadlessChrome/98.0.4758.102 jsVersion=9.8.177.11 protocol=1.3 [email protected]
2022/02/23 23:28:44.422852 [TVE] action=navigate url=https://sp.auth.adobe.com/adobe-services/authenticate/saml?noflash=true&mso_id=DTV&requestor_id=CBS&no_iframe=true&domain_name=adobe.com&redirect_url=https%3A%2F%2Fsp.auth.adobe.com%2Fadobe-services%2FcompletePassiveAuthentication
2022/02/23 23:28:44.424128 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://sp.auth.adobe.com/adobe-services/authenticate/saml
2022/02/23 23:28:44.633581 [TVE] action=wait_for_page
2022/02/23 23:28:44.648111 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://idp.dtvce.com/dtv-idp-authn/authn/v2
2022/02/23 23:28:44.648111 [TVE] action=auth_domain domain=idp.dtvce.com
2022/02/23 23:28:45.041172 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://oidc.idp.clogin.att.com/mga/sps/oauth/oauth20/authorize
2022/02/23 23:28:45.300416 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://signin.att.com/dynamic/iamLRR/LrrController
2022/02/23 23:28:52.687139 [TVE] action=page_ready
2022/02/23 23:28:52.687139 [TVE] action=wait_for_page done=true reason=page_ready
2022/02/23 23:28:52.687139 [TVE] action=fill_form u=(email removed for posting)
2022/02/23 23:28:52.815496 [TVE] action=wait_for_auth
2022/02/23 23:28:52.820325 [TVE] action=request type=Document method=POST url=https://oidc.idp.clogin.att.com/mga/sps/authsvc
2022/02/23 23:28:52.915683 [TVE] action=request type=Document method=GET url=https://signin.att.com/dynamic/iamLRR/LrrController
2022/02/23 23:28:53.068261 [TVE] action=error_response type=XHR error=net::ERR_ABORTED url=https://www.att.com/ssaf/ssafc/v1/controllerdata 
2022/02/23 23:28:58.820232 [TVE] action=page_ready
2022/02/23 23:28:58.831189 [TVE] action=click_interstitial
2022/02/23 23:29:10.832567 [TVE] action=auth_timed_out
2022/02/23 23:29:10.832646 [TVE] action=screenshot
2022/02/23 23:29:10.905364 [TVE] action=screenshot size=28967
2022/02/23 23:29:10.905881 [TVE] action=capture_html
2022/02/23 23:29:10.913590 [TVE] action=capture_html size=240627
2022/02/23 23:29:10.980434 [TVE] Channel scan 5/218 CBS failed: Cable provider authentication failed
20

Submit diagnostics

Logs have been submitted as 77c87f8f-e622-43d4-8a33-3085ba8085ca .

This is the error showing up:

image

1 Like

That's interesting. Is it easy to see this screen somewhere on my side in case this happens in the future?
I will check my credentials and possibly reset my password.
Hopefully that will work.

When you see it in the log

You can view it at http://x.x.x.x:8089/providers/tve/error_screenshot.png
It only keeps the latest screenshot.

2 Likes

Thank you all. I'm back in business with all of my 188 channels now!

I needed to reset my DirecTV password, which was not an easy task.
Long story short, I had to chat with somebody who had to help me reset my password because the process didn't work from www.directv.com. It had to be done in an incognito window on some AT&T page. Not obvious!

Anyway, let's hope it doesn't happen again because that was not a pleasant experience.

I just had the thought now that this could be added to the troubleshooting steps, maybe?

Screenshots aren't always as helpful as it was for you this time.
Not every type TVE error results in a screenshot.
Besides, you would have to know when it was taken, which means digging through the logs.
And without knowing exactly how the auth flow works it wouldn't help.

Here's my last one from 14 days ago when my Reelz channel auth had expired (every 14 days) and Channels was trying to record something from that channel. It retried automatically and re-authed the Reelz channel and finished the recording.

1 Like

Thank you for the explanation, that makes sense. :slight_smile:

Still having issues, @russellblogan ?

No issues. Thanks to update to pre-release version all is fine.

1 Like

My service now works perfectly after the update. Thank you.

1 Like

Perfect. That's what we like to hear before the weekend. Enjoy! :slightly_smiling_face:

It's happening again! :face_with_symbols_over_mouth:

I have no problems logging in to my DirecTV account (no error message about too many logins) and I'm able to watch live on websites. I checked different groups of channels (NBC, Lifetime, Hallmark, TruTV) and I was able to watch live with my DirecTV credentials.

There has to be something else going on.
I'm not going to change my password every other day, that's ridiculous.

Logs have been submitted as 0b0860b9-1eba-4b32-bfff-bb16fdd320e9.

1 Like